Skip to main content

Equilibrium Capital (EQ) is per 25 mei 2023 toegetreden als minderheidsaandeelhouder van Hessing. Equilibrium Capital is een toonaangevend vermogensbeheerbedrijf dat gericht is op duurzame financiering. Het ontwikkelt actieve ESG-strategieën op het gebied van duurzame voeding en landbouw en koolstoftransitie-infrastructuur. Het fonds beheert meer dan 1.5 miljard euro aan vermogen.

Hessing heeft de afgelopen jaren een enorme groei in omzet, medewerkers en activiteiten doorgemaakt. Door de samenwerking met EQ versterkt Hessing haar positie in de markt en zet het een belangrijke stap richting duurzame en internationale groei. Zo gaan EQ en Hessing onder andere de mogelijkheden van sla-productie en -verwerking in kassen onderzoeken om duurzame oplossingen te bieden. Begin dit jaar heeft Hessing met de bouw van de nieuwe duurzame Groente VersFabriek in Greenport Venlo en het consolideren van alle gesneden fruit-activiteiten in de verbouwde Fruit VersFabriek in Schwalmtal een belangrijke stap gezet in het verder verduurzamen en professionaliseren van de organisatie. De Directie van Hessing blijft ongewijzigd en de meerderheid van de aandelen blijft in handen van de familie Hessing.

Nieuwe fase.
Frank Hessing, CEO Hessing: “Als familiebedrijf hebben wij altijd gestreefd naar continue ontwikkeling en vernieuwing van onze organisatie. Mijn persoonlijke doelstelling is om Hessing klaar te stomen voor de volgende generatie. De samenwerking met EQ is één van de voorbeelden die laten zien dat we daar grote stappen in zetten. De afgelopen jaren heeft Hessing sterk ingezet op uitbreiding van haar activiteiten, automatisering, ontwikkeling van de organisatie en verduurzaming. De ondersteuning van een sterke financiële partner als EQ helpt om onze duurzame groeistrategie te versnellen, zowel in Nederland als de rest van Europa. Daarnaast versterken we het fundament van ons bedrijf waardoor we beter in kunnen inspelen op veranderende marktomstandigheden”.

Vertrouwde naam.
Jeroen Vos, CFO Hessing: “Hessing is een vertrouwde naam en is uitgegroeid tot een gerenommeerd bedrijf en heeft samenwerking, in de markten die het bedient, hoog in de vandaal staan. Met dat fundament, de transitie en de samenwerking met EQ als uitgangspunten zie ik ernaar uit om te werken aan een robuust bedrijf dat zich weet aan te passen aan continue veranderende marktomstandigheden.”

Verdere groei.
Door de samenwerking met EQ versterkt Hessing haar positie in de markt en zet het een belangrijke stap richting verdere groei, Nick Houshower, Managing Director EQ: “Wij zijn ontzettend blij met onze toetreding tot de Hessing familie omdat we geloven in de strategie en de duurzame gezondheidsmissie van Hessing om meer mensen groente en fruit te laten eten. Hessing past perfect bij onze ambitie om samenwerkingen aan te gaan met marktleiders die duurzame producten ontwikkelen voor volgende generaties.”

Frank besluit: “Samen met mijn familie heb ik het volste vertrouwen in de samenwerking met EQ om onze klanten in de toekomst op de meest duurzame manier te bedienen. Uiteraard gaat dit niet zonder onze medewerkers en het management van Hessing die de juiste stappen aan het zetten zijn in het verder versterken van de organisatie.”