Skip to main content

De meeste telers leveren al vele jaren hun groente aan Hessing. We zijn trots op het vakmanschap dat schuilgaat achter onze versproducten. Zodat Hessing jaarrond kan beschikken over groente en fruit van hoge kwaliteit.

Bij Hessing vinden we het belangrijk om de impact op de planeet, mens en dier zo minimaal mogelijk te houden. Daarom voldoen onze Europese telers aan de strenge eisen van het ‘On the way to Planet Proof’?keurmerk. Producten met het keurmerk zijn duurzamer geproduceerd en daarmee beter voor natuur, klimaat en dier. Zo werken de telers aan schonere lucht, een vruchtbare bodem, goede waterkwaliteit en volop biodiversiteit. Naast de telers zijn ook onze productielocaties gecertificeerd met het keurmerk. Hiermee kunnen we onze producten jaarrond met het ‘On the way to PlanetProof’ keurmerk op de verpakking voorzien. Rond 95% van onze groente is inmiddels gecertificeerd.

Daarnaast werken we bij Hessing alleen met telers die staan voor een verantwoorde productie van dagverse groenten en fruit. “Al onze leveranciers zijn Global G.A.P. gecertificeerd en worden gecontroleerd op arbeidsomstandigheden volgens GRASP”, vertelt Marcel Heythuyzen, QA Specialist Food Safety & grondstoffen. Dit is de wereldwijd erkende standaard voor “Goede Agrarische Productie” (GAP) op het gebied van voedselveiligheid, milieu en mensenrechten.