Duurzaamheid.

Bij Hessing zijn we dagelijks bezig met het verduurzamen van onze processen. Zo denken we continu na over duurzame verpakkingen voor de salades en het groente en fruit dat in de schappen ligt, investeren we in duurzame trucks voor het transport en voldoen wij aan het keurmerk ‘On the way to PlanetProof’.

Onze stappen naar SuperGroen.

Verduurzamen waar we kunnen zónder afbreuk te doen aan kwaliteit; dat is ons uitgangspunt. Daar geven we invulling aan door het reduceren van voedselverspilling en plasticgebruik, het onderzoeken van duurzamere verpakkingsmaterialen en natuurlijk door het duurzaam verbouwen en verwerken van onze producten.

Verbouwen.

Een duurzaam eindproduct begint bij de basis. Wij halen onze producten dicht bij huis en werken samen met telers die net als wij veel waarde hechten aan duurzaam ondernemen. Onze telers voldoen dan ook allemaal aan het keurmerk ‘On the way to Planet Proof’. Dat betekent dat zij investeren in schonere lucht, een vruchtbare bodem, goede waterkwaliteit en biodiversiteit. En voor onze slaproductie werken we samen met telers die gebruik maken van waterteelt. Deze teeltmethode is een stuk efficiënter doordat er minder water, mest en bestrijdingsmiddelen nodig zijn.

“Met een missie om ‘mensen meer groenten en fruit te laten eten’, weet je dat je met zo’n fabriek een grote stap zet in het nastreven van die missie.”

Frank Hessing
Algemeen Directeur

Verwerken.

Op onze eigen productielocaties gaan wij natuurlijk ook verantwoord om met alles wat er op en in het gebouw zit. We zijn dan ook trots dat onze eigen productielocaties ook ‘On the way to Planet Proof’ gecertificeerd zijn. We maken gebruik van groene energie en zetten in op minimaal energie- en waterverbruik en zo min mogelijk afval en CO2-uitstoot. Want als je weet dat jouw maaltijdsalade duurzaam geproduceerd is, dan smaakt ie net nog wat lekkerder, toch?! De reststromen die vanuit de verwerking van onze grondstoffen ontstaan, krijgen altijd een nieuwe bestemming. Zo verwerken wij de reststroom van tomaten tot soep en andere reststromen tot veevoer. En de producten die niet volledig verwerkt kunnen worden, gebruiken we in de bio vergisting.

“Wij hebben de meest duurzame Groente VersFabriek van Europa. Hiermee hebben we een belangrijke stap gezet in het verder verduurzamen van onze business.”

Michiel van ’t Hek
Commercieel Directeur

Verpakken.

Als er ergens veel winst te behalen valt op het gebied van duurzaamheid, dan is het wel op verpakkingen. We hebben hierin al flinke stappen gezet. Zo bevatten onze verpakkingen waar mogelijk minimaal 70% RPET en we hebben de lichtste schaal in de markt voor salades. Ook doen we continu onderzoek naar alternatieve, duurzame verpakkingsmaterialen en kijken we hoe we per productgroep het plasticgebruik omlaag kunnen schroeven. Zo zijn bijvoorbeeld onze champignons, taugé en uien al overgebracht van een bak naar een zak en onderzoeken we welke producten zich hier nog meer voor lenen. Met het overbrengen van onze gesneden champignons van bak naar zak bijvoorbeeld besparen we ruim 43.000 kilo aan plastic per jaar. En het mooiste is dat dit geen afbreuk doet aan de kwaliteit van het product.

Verwaarden.

Gezond eten makkelijk maken. Dat is ons doel. En dus zetten we alles op alles om dat voor elkaar te krijgen. Met onze producten willen we consumenten stimuleren om meer groente en fruit te eten. Ongeacht welk moment van de dag. Voor elke behoefte en voor elke gelegenheid bieden wij een passend product. Van fruitbakjes als snackmoment tot aan complete maaltijdsalades en gesneden verspakketten; de keuze is enorm en nog nooit was het zo makkelijk voor consumenten om een gezonde keuze te maken in de supermarkt. Veel van onze producten bevatten dan ook de Nutri-Score A of B. Dat betekent dat deze producten hoog scoren op gezonde voedingsstoffen zoals eiwit, vezels, fruit en groente en laag scoren op calorieën, suikers, verzadigd vet en zout.

Hessing verwelkomt EQ als investeerder voor verdere duurzame groei.

Verspillen.

Bij het verwerken van onze producten is ook voedselverspilling een belangrijk thema. We zorgen voor een optimale doorstroomsnelheid bij het snijden van onze groente en fruit zodat er zo min mogelijk voedsel verspild wordt. En door de hoge snelheid komen de producten ook SuperVers aan bij de supermarkten. Onze verpakkingen zijn er in allerlei verschillende groottes en daardoor is er voor elke gezinssamenstelling een juiste portiegrootte. Zo zorgen we met elkaar voor steeds minder voedselverspilling.