Onze stappen.

Van groentesnijderij tot meest moderne VersFabriek van Europa.

De eerste stap.
Groente uit de schuur van vader Jan.

In 1968 begint Jan Hessing met het kweken van groente. In z’n schuur achter zijn huis. Later ging hij de groente ook snijden en bracht ie deze op z’n fiets naar klanten uit de buurt.

Een echt familiebedrijf.
Stappen maken zit in het SuperVers DNA.

Dat stappen maken in het DNA zit van de familie Hessing, blijkt wel. Veel familieleden werk(t)en mee in het bedrijf en de afgelopen jaren zijn we enorm gegroeid. Qua omvang, locaties en machines, maar ook onze mensen hebben zich behoorlijk ontwikkeld.

Over op het grotere werk.
Een procesmatige aanpak en een eigen fabriek.

In 1986 kreeg Jan de kans om te fuseren met een groentesnijder op een centrale plek in Alkmaar. Deze stap zorgde ervoor dat het bedrijf groeide als kool. In 1992 verhuisden we met onze productielocatie naar Zwaagdijk-Oost. Vandaag de dag worden alle groenten voor onze verspakketten gesneden en verwerkt.

Grote stappen en over de grens.
Overnames in Nederland en Duitsland.

In de jaren die volgden nam Hessing meerdere bedrijven over. Zo kregen we toegang tot de foodservice markt, namen we een Duits familiebedrijf over en vestigden we ons in Belfeld. Ook namen we een uienverwerker over waarmee we dit product volledig in eigen beheer konden snijden en verwerken.

Stappen maken met Frank Hessing.
Stappen maken zit in het SuperVers DNA

Modernste Groente VersFabriek van Europa.
In 2023 is onze fabriek in Venlo officieel operationeel.

Na drie jaar van idee tot aan oplevering is onze state-of-the-art groentesnijfabriek in Venlo een feit. Met al onze fabrieken bij elkaar verwerken wij elke week 150.000 kilo grondstoffen tot meer dan 7 miljoen versproducten.

EQ investeert in Hessing.
Een belangrijke stap voor de toekomst.

In 2023 trad Equilibrium Capital (EQ) toe tot ons bedrijf als minderheidsaandeelhouder. Door de samenwerking met EQ versterken we onze positie in de markt en zetten we een belangrijke stap richting duurzame en internationale groei. Zo zijn we met EQ de mogelijkheden aan het onderzoeken voor sla-productie en -verwerking in kassen om nog duurzamer te kunnen produceren.