Logo Hessing Supervers
Nieuws

Het familiebedrijf Hessing


Hessing is in 1968 opgericht door Jan Hessing als kleine lokale groentesnijder. Ruim 50 jaar later staat de familie van de in 2020 overleden Jan nog steeds aan het roer van het inmiddels internationale bedrijf. We zijn van een klein familiebedrijf in het Noord-Hollandse Zuid-Scharwoude uitgegroeid tot een van de grootste leveranciers van vers gesneden groenten en fruit in Nederland. Naast fabrieken in Zwaagdijk, Helmond, Belfeld en Sint Annaparochie hebben we vestigingen in Denemarken en Duitsland. In totaal tellen we ruim 2000 mensen op de loonlijst. Ondanks deze groei is Hessing nog een echt familiebedrijf. En daar zijn we trots op.

 

Jan Hessing begon ooit als groentekweker, waarna hij overstapte naar het snijden van groente. Dit alles in een klein en simpel schuurtje. Hij leverde de groente met zijn fiets af bij zijn klanten, waaronder Broekerveiling (de oudste veiling van Europa). Langzaamaan kwamen hier steeds meer klanten bij. In 1986 kreeg hij de kans om te fuseren met een groentesnijder op een centrale plek in Alkmaar. Hij schakelde over van een ambachtelijke naar een procesmatige aanpak, waarna het bedrijf al snel groeide.

 

Groei door de jaren heen

In 1992 verhuist Hessing naar Zwaagdijk-Oost, waar nog altijd een van de productielocaties en het hoofdkantoor gehuisvest is. In 2007 maakt het bedrijf weer een belangrijke stap en krijgt toegang tot de foodservicemarkt door een overname van een groentesnijbedrijf in Sint Annaparochie. In 2014 gaat Hessing de grens over met de overname van een Duits familiebedrijf. Het bedrijf blijft groeien en neemt in 2015 Van Gorp Greenfood in Belfeld over. Hessing groeit daarmee uit tot een internationale speler op de markt. Ondanks deze groei is het familiaire karakter van het bedrijf er altijd geweest: de familie is nog altijd dagelijks werkzaam en betrokken bij Hessing.

 

Het DNA van de familie Hessing

Oprichter Jan was tot zijn overlijden in 2020 toegewijd  aan het bedrijf. Na zijn pensioen zette hij nog zes dagen per week de overgebleven producten klaar voor de voedselbanken van Noord Nederland en op weg naar huis bracht hij kisten groente en fruit langs bij een aantal gezinnen die het moeilijk hebben en wel wat extra’s kunnen gebruiken. Na het overlijden van Jan zijn deze werkzaamheden geheel volgens zijn wens voortgezet door zijn jongste broer Cees.

 

Jans drie zonen Hans, Coos en Frank werken al van jongs af aan in de zaak. Hans is Directeur Operational Excellence, Coos Directeur Inkoop en Frank Hessing Algemeen Directeur. Naast dat Hessing een familiebedrijf is omdat de dagelijkse leiding in handen is van de familie Hessing, kunnen we onszelf ook een echt familiebedrijf noemen omdat het DNA van de familie nog altijd in het bedrijf is verankerd. Hard werken zit in de genen, net als aandacht voor de klant en voor het personeel. We zijn er trots op dat we na 50 jaar nog altijd een hecht familiebedrijf zijn en we zijn ervan overtuigd dat dit bijdraagt aan ons succes!