Logo Hessing Supervers
Nieuws

Hessing Supervers werkt met nieuw ERP-systeem


Hessing voerde deze maand op succesvolle wijze een nieuw ERP-systeem in; een softwaresysteem waarvan alle afdelingen en vestigingen van het bedrijf zullen profiteren omdat het eraan bijdraagt dat het operationele en logistieke proces nog efficiënter verloopt. Met deze mijlpaal hebben we een belangrijk project succesvol afgerond. Het nieuwe softwaresysteem Dynamics AX vervangt de softwarepakketten FOOD en FIS.

 

Vorig jaar ging de financiële afdeling van Hessing al over op de nieuwe software. Andere afdelingen op de vestigingen van Hessing in Zwaagdijk-Oost, Helmond en Sint Annaparochie volgden daarna. Alle medewerkers van de afdelingen inkoop, ontvangst goederen, verkoop, expeditie, transportregie en emballage werken nu in Dynamics AX.

 

Geen hinder voor productie en opdrachtgevers

Frank Hessing, Algemeen Directeur Hessing: “We hebben bewust gekozen voor een gefaseerde aanpak van de implementatie van het ERP-systeem. Er zijn legio voorbeelden bekend van ERP-implementaties die niet succesvol zijn en daardoor grote vertragingen en problemen geven voor bedrijven. Dat willen we te allen tijde voorkomen. De productie en distributie van onze mooie producten moet altijd doorgaan en onze partners mogen hier op geen enkele manier hinder van ondervinden. Dat is gelukt! We zijn ontzettend te spreken over de voortgang tot nu toe.”

 

Op maat gemaakt

Als onderdeel van het softwaresysteem Dynamics AX werd de ICT-tool Karma speciaal ontwikkeld en op maat gemaakt voor Hessing. Deelprojectleider Jan Klein Swormink: “In Karma maken we artikelnummers aan voor nieuwe producten. Ook als producten uit het assortiment gaan, verloopt dat via Karma. Daarnaast wordt deze tool gebruikt bij het aanmaken van bijvoorbeeld nieuwe etiketten en zakjes dressing voor maaltijdsalades. Een belangrijke applicatie dus! Karma zorgt er ook voor dat de verplichte velden in een formulier worden ingevuld. Als medewerkers vergeten informatie in te vullen, krijgen ze meteen een melding. Dit maakt onze productie nog vollediger en preciezer.”

Na de livegang van Dynamics AX ligt de focus op het laatste deel van de implementatie van het ERP-systeem: de planning en productie. In 2020 zal de volledige overgang van alle processen van Hessing naar Dynamics AX afgerond zijn.