Logo Hessing Supervers
Nieuws

Hessing Logistiek voert verdere verduurzaming wagenpark door


Hessing Logistiek zet vol in op brandstofbesparing en reductie van CO2-uitstoot met de order van 32 Volvo FH I-Save trucks. Zo voeren we een belangrijke verduurzaming van het wagenpark door. De 32 trucks, die geleverd worden door LVS Trucks, worden ingezet als vervanging van een deel van het bestaande wagenpark.

 

Hessing Logistiek zet de Volvo trucks in voor geconditioneerd transport van groenten en fruit in Nederland, België en Duitsland. Na een uitgebreide oriëntatie viel de keus op de Volvo FH I-Save, vertelt directeur logistiek Rens van Brugge. “Een deel van ons wagenpark moet worden vernieuwd en op voorhand hadden we een aantal criteria: veiligheid, duurzaamheid, de mening van chauffeurs, de serviceorganisatie en het brandstofverbruik. We gaan met deze trucks namelijk flink wat kilometers maken, zo’n 190.000 per jaar. We hebben een tender gedaan waarbij we vijf merken met elkaar hebben vergeleken. Op alle punten kwam Volvo er als beste uit.”

 

Verdere verduurzaming van het transport

De Volvo trucks bieden ons de mogelijkheid om het transport verder te verduurzamen. “Niet voor niets zijn we Lean & Green-gecertificeerd en is ons doel om de impact op het milieu zo laag mogelijk te houden”, vertelt Van Brugge. “De order van deze trucks, waarmee we het brandstofverbruik en dus de CO2-uitstoot kunnen verlagen, past hier naadloos in.” De Volvo FH I-Save combineert brandstofefficiency met optimale rijprestaties. De nieuwe motor die deze trucks bevatten is de meest brandstofefficiënte motor voor lange afstanden van Volvo Trucks ooit en de brandstof besparende functies zorgen voor een vermindering van het brandstofverbruik.

 

Belangrijke stem voor chauffeurs

Van Brugge: “Onze chauffeurs hebben de trucks beoordeeld. Ze gaven aan dat het een fijne auto is met bedieningsgemak. Na de levering krijgen onze chauffeurs ook begeleiding om het potentieel van de trucks optimaal te benutten. Ook maken we gebruik van ondersteuning van LVS Trucks. We zetten onze trucks 24/7 in en zeker bij geconditioneerd transport is elke minuut ongeplande stilstand er eigenlijk een te veel. We hebben dus een betrouwbare partner nodig waar we meteen terecht kunnen in dit soort gevallen. We hebben er alle vertrouwen in dat we met deze trucks een mooie verduurzamingsslag maken, en daarnaast onze groenten en fruit kunnen vervoeren met de kwaliteit die klanten van ons gewend zijn.”