Logo Hessing Supervers
Nieuws

Een kijkje achter de schermen bij Hessing Onions


In oktober 2019 heeft Hessing de firma Peter CV, tegenwoordig Hessing Onions, overgenomen. Hessing Onions levert al ruim 30 jaar gesneden uien aan diverse opdrachtgevers. We vertellen u graag meer over dit mooie bedrijf dat we inmiddels hebben opgenomen in de Hessing familie. We gingen langs bij Mark van den Hoek, al 20 jaar werkzaam in de uienindustrie. Hij geeft ons een kijkje achter de schermen.

 

De werkdag van Mark begint vroeg, om 3.15 ’s nachts om precies te zijn. Zijn taak? 30.000 uien verwerken. De nieuwe uienfabriek van Hessing draait van 4.00 tot 22.00 uur, en krijgt per dag ongeveer 30 kisten met 1000 uien binnen. We verwerken alleen witte en rode uien, die na aankomst direct de koeling in gaan. In de koeling blijven ze minstens 24 uur staan. Mark: “We willen de uien onder de 7 graden Celsius hebben, wat nodig is om gesneden uien houdbaar te houden. Die grens is wettelijk vastgesteld. Voor sommige landen, bijvoorbeeld Engeland waar wij ook aan leveren, is die grens zelfs 4 graden.”

 

Gesneden uien aan diverse opdrachtgevers binnen Europa
Als shiftmanager is Mark verantwoordelijk voor alles wat op de productievloer gebeurt. Van het schillen van de uien op de schilafdeling tot het inladen van de gesneden uien voordat ze op transport gaan richting klanten. Op de schilafdeling wordt als eerste de kop en de staart van de uien gehaald, waarna de schil eraf wordt gesneden.

 

Hessing Onions levert gesneden uien aan diverse opdrachtgevers binnen Europa. Dit kan gaan om hele gepelde uien, kleine snippers ui, grote ringen en zelfs gegrilde uien aan klanten in de foodservice. Van de schil- en snijafdeling gaan de uien naar de centrifuge. De uien worden gecentrifugeerd, het water wordt eruit gedraaid, voor een nog betere houdbaarheid. “Daarna gaan ze naar de weeg- en inpakafdeling, waar de verpakkingen met ui in de juiste kisten of dozen terechtkomen. Daarna gaan ze op een pallet en op transport.”

 

Geen dag is hetzelfde

Marks werk zit er dan nog niet op. “Vanaf het moment dat de uien uit de koeling gaan vallen ze onder mijn verantwoordelijkheid. Afhankelijk van of ik de ochtend- of de middagshift draai, zorg ik nadat de uien op transport zijn voor een correcte overdracht aan mijn collega die de shift erna draait. We werken met vaste klanten en orders maar we krijgen ook bestellingen tussendoor binnen. Een werkdag is nooit hetzelfde.”

 

Mark werkt al 20 jaar bij Peter CV, en heeft nu dus een nieuwe werkgever want ook hij is onderdeel van Hessing Onions. “Ik ben ooit begonnen als kwaliteitsmanager. Dat heb ik een jaar gedaan, toen ik erachter kwam dat mijn hart bij de productie ligt. Ik vind het heel belangrijk dat we echt werken als een team, dat vind ik ook één van de leukste aspecten van mijn werk. Het samenwerken met collega’s, en er echt als team voor zorgen dat we iedere dag weer de doelstellingen halen om alles op tijd af te krijgen met de juiste kwaliteit. Als onderdeel van Hessing ga ik er vanuit dat we dit kunnen voortzetten. Ook Hessing is een familiebedrijf en dat vind ik erg prettig. Eigenlijk zijn we nu gewoon één grote familie met z’n allen!”

 

Nog betere kwaliteit

Frank Hessing: “We zijn bij Hessing trots dat we Peter CV aan ons bedrijf hebben mogen toevoegen, en blij dat we goede mensen zoals Mark welkom mogen heten bij de Hessing familie. Niet alleen passen deze mensen goed bij Hessing vanwege de bedrijfscultuur, ook kunnen we door collega’s zoals Mark een kwaliteitsverbetering van producten met ui bewerkstelligen. We kunnen efficiënter en verser produceren, en hiermee de kwaliteit van de eindproducten van Hessing met ui nog beter maken!”

 

Lees hier meer over de overname van Peter CV.