Logo Hessing Supervers
Nieuws

De producten van Hessing dragen bij aan verspillingsvrij!


 

Deze week is het Verspillingsvrije Week. Ook Hessing helpt mee om voedselverspilling tegen te gaan. Tijdens het snijden van onze groenten en fruit, staan zorgvuldigheid en de juiste doorstroomsnelheid centraal. Door de zorgvuldigheid van de machines en onze werknemers, blijven de groente en fruit netjes op de verwerkingslijn, en kunnen we alle delen van de groente en fruit verwerken. De groenten stromen zo snel mogelijk door de fabriek, zo blijven de producten langer vers en komen ze zo snel mogelijk aan in het schap. Op die manier dragen we ook bij aan verspillingsvrij in de winkels.

We verpakken onze gesneden groenten in verschillende formaten, voor gezinnen of voor tweepersoonshuishoudens. Op die manier kan de consument het juiste verpakkingsformaat met gesneden groente kiezen, en hoeft er niets weggegooid te worden! De verspakketten van Hessing zijn ook een mooi voorbeeld van hoe Hessing voedselverspilling tegengaat. Deze bevatten de juiste hoeveelheden ingrediënten, waardoor de klant niets te veel koopt en niets hoeft weg te gooien. De verspakketten zijn verpakt in stevig en recyclebaar karton, dat ervoor zorgt dat de inhoud langer vers blijft.

Tot slot, speelt innovatie een grote rol bij Hessing. Onlangs zijn we een samenwerking gestart met Brightlands Campus. Samen onderzoeken we hoe we de houdbaarheid van verse groenten en fruit verder kunnen verlengen, zonder verlies aan kwaliteit. Ook dit draagt bij aan nog minder voedselverspilling in de winkels. Hessing blijft zich inspannen om voedselverspilling nog verder terug te dringen. We doen dit door onze processen steeds verder te optimaliseren, en de consument te helpen de juiste hoeveelheden te kopen. Zo is voor ons elke week verspillingsvrije week!